HomeBedrijf & OmgevingInnovatiesfokkerijantibioticamissie, visie & strategieBeeldgalerijcontact
Van Kerkhof V.O.F.
fok- en vleesvarkenshouderij
Innovaties


Met de nieuwbouw en verbouw in het bedrijf hebben we de mogelijkheid gekregen om een aantal innovaties toe te passen. Een paar hiervan worden toegelicht.

  • Kraamopfokhokken met loslopende zeugen. Op het moment dat we de tekeningen voor de nieuwe stal aan het maken waren, was er nog geen kraamhok beschikbaar dat aan onze wensen voldeed. We zijn toen in samenwerking met eenn stalinrichter zelf een ontwerp gaan maken en gaan testen. Wat is er allemaal anders ten opzichte van een "normaal" kraamhok? Ten eerste hebben we de mogelijkheid om onze zeugen los te laten lopen in de kraamhokken (normaal staan deze zeugen gefixeerd). We hebben kraamopfokhokken, dat wil zeggen dat de biggen nadat de moederzeug weggaat, de biggen in hetzelfde hok bij elkaar blijven. Ten slotte is dit kraamhok ergonomisch, zodat wijzelf en de medewerkers snel en veilig de boxen open- en dicht kunnen zetten.

 

Kraamhok met vrijloopmogelijkheid voor zeugen.

  • Warmteterugwinning uit de luchtwassers. Door middel van een slim warmteterugwinsysteem halen we de warmte die door onze varkens geproduceerd wordt en via de luchtwasser naar buiten gaat uit de lucht en laten deze door een platenwisselaar gaan. Vervolgens pompen we het water van de platenwisselaar naar de warmtepomp, die de warmte transporteert naar de vloerverwarmingssystemen in het hele bedrijf. Door deze innovatie hebben we geen gasverbruik meer en hebben zelfs de gasaansluiting laten verwijderen.

 

warmteterugwinsysteem


HomeBedrijf & OmgevingInnovatiesfokkerijantibioticamissie, visie & strategieBeeldgalerijcontact