HomeBedrijf & OmgevingInnovatiesfokkerijantibioticamissie, visie & strategieBeeldgalerijcontact
Van Kerkhof V.O.F.
fok- en vleesvarkenshouderij
Bedrijf & Omgeving

Ons bedrijf is gelegen aan Kreiel 14 te Wintelre (Gemeente Eersel). We doen ons uiterste best om onze stallen zoveel mogelijk aan het zicht te onttrekken door middel van houtwallen, een herten weitje en overige beplanting. Ook zijn we bezig om de geur in de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Dit doen we door middel van luchtwassers. Op ons bedrijf zijn 6 luchtwassers aanwezig, waar alle stallen op aangesloten zijn. We maken gebruik van verschillende soorten luchtwassers:

  • Biologische wassers, in dit type wassers zorgen bacteriën dat ammoniak  omgezet wordt in stikstof, tevens zorgen de bacteriën ervoor dat de hoeveelheid geur en fijnstof fors gereduceerd wordt. Uit de biologische wassers kun je geen warmte halen, omdat dan de biologie (bacteriën) dood gaan en de wasser zijn werk niet goed meer doet.

 

  • "Chemische" wassers, deze wassers doen in principe hetzelfde als de biologische wassers, maar doet dit met behulp van zwavelzuur i.p.v. bacteriën. Het grote voordeel van de chemische wasser is dat je zonder problemen warmte uit het waswater kunt halen.

HomeBedrijf & OmgevingInnovatiesfokkerijantibioticamissie, visie & strategieBeeldgalerijcontact